Semitractie accu's

 

Semitractie accu
De semi-tractie accu wordt ook wel deep-cycle accu genoemd. De accu is erop gemaakt langdurig te voorzien in een contstante energievraag.


Een semitractie accu kan tot wel 50% ontladen zonder dat er een beschadiging optreed. Hoevaak een accu kan opladen en ontladen noemen we het "cyclisch vermogen" van een accu. Hoe hoger dit vermogen is, hoe langer de accu meegaat.
Een "vol" tractie accu kan ook tot 80% ontladen maar heeft een hoger cyclisch vermogen. Waar een semi-tractie accu een cyclisch vermogen van 400 heeft, kan een vol-tractie accu wel tot 800 keer op- en ontladen.

De opgegeven capaciteit in Ampere/uur is de theoretische capaciteit die een accu kan leveren onder vastgestelde omstandigheden bij een opgegeven gebruik. De belangrijkste hiervan zijn de temperatuur, 21 graden celcius, en een ontlading die zodanig is dat 80% ontlading pas na 20 uur wordt bereikt. Een accu wordt als "leeg" beschouwd wanneer hij niet meer dan 80% van het opgegeven voltage kan leveren onder bedrijf. Dus is het verbruiksvoltage 12 Volt dan wordt de accu als leeg beschouwd wanneer het voltage onder de 9,6 volt komt terwijl hij stroom levert.

De consument komt steeds vaker in aanraking met deze semitraktie accu's, denk aan een fluisterboot, camper, caravan of vakantiewoning met zonnepanelen.

Wij adviseren u graag!

 

 

Accuhandel van Middendorp Tel : 0342-491412